Waardenketen:
Romantiek van de Delta

Deze waardenketen omschrijft de toekomst (2020) van de zuidrand als volgt:

Op zoek naar bevers vanuit een fluisterboot. Oog in oog met een zeearend bij de jachthaven. Met de kano een dag lang varen door de wilgenjungle en dan nagenieten op een onbewoond eiland in een comfortabel vakantiehuis. Ervaar de geschiedenis van de delta, voel je voor even een griendwerker van de Hoeksche Waard. Dat is de romantiek van de delta.

De 300 hectare Oeverlanden Hollands Diep bij het pittoreske Strijensas zijn de basis voor deze waardenketen. Het robuuste natuurgebied van De Oeverlanden maakt een avontuurlijk verhaal mogelijk waar ondernemers op kunnen inspelen. Topattractie is een meerdaags verblijf in een tot vakantiehuisje omgebouwde griendkeet op een verder onbewoond eiland.

De waardenketen Romantiek van de Delta in Strijen Sas is een mooi voorbeeld waarbij de gemeente nog wel faciliteert maar de initiatiefnemers trekken vooral zelfstandig met elkaar op. Sinds het ontstaan van de Hoeksche Waardenmakerij zijn er ook nieuwe initiatiefnemers aangesloten bij deze waardenketen zoals HW Outdoor en Lucretia.

3 tot 4x per jaar komen de initiatiefnemers bij elkaar in een netwerkbijeenkomst. De gemeente is daar ook bij aanwezig. Op de website www.ontdekstrijensas.nl is meer informatie te vinden.

Initiatieven:

Reacties zijn gesloten.