Waardenketen
De Hoeksche Trek

Proef dit verhaal. Appel- en perensap, aardappelen en hun delicate eindproduct: de Hoeksche Chips, Hoeksche Wodka, maar ook Hoeksche Waardse recepten zoals Spek met peren, Blommepap, Brokken en Seuters. Het gerucht gaat dat elk dorp eigen recepten kent. Deze rijkdom aan lokale streek en dorpsproducten en gerechten worden gekoppeld aan het routenetwerk over land en water in de Hoeksche Waard.

Talrijke ondernemers kunnen zich aansluiten bij deze waardenketen. Iedereen langs de route dient een bijzonder recept op, samengesteld van lokaal geproduceerd voedsel en gelardeerd met een deel van het verhaal over de geschiedenis (en toekomst) van het eiland. Spaar ze allemaal en maak langs de route je Menukaart van de Hoeksche Waard compleet!

Hoeksche Trek verbindt. De proeverij van streekeigen (dorps)recepten en andere Hoeksche waar maakt de rode draad van de waardenketen Hoeksche Trek. Het doel van de initiatiefnemers is in elk geval een vrolijke zomerprogrammering. Alle horeca-ondernemers, B+B’s, uitbaters van pleisterplaatsen en koffiecorners kunnen meedoen, maar ook top-koks en de landbouwbedrijven en landgoederen die het voedsel produceren. Samen maken ze enkele mooie recreatieve arrangementen mogelijk. Culinaire speurtochten. Een foodtruckfestival is de kers op deze taart. Dit geheel kan geleidelijk worden uitgebouwd en geprofessionaliseerd. Kijk naar de traditionele wijngebieden die regelmatig proeverijen van wijn en delicatessen aanbieden – aan mogelijke importeurs en aan toeristen. En natuurlijk is de combinatie met verblijf mogelijk.

Het is slim om aan te sluiten bij bestaande festivals en weekendjes in de streek. Zijn ze uit te bouwen tot belevenissen van deze waardenketen? Jaarmarkten, Week van de Akkerbouw, Hoeksche Waardse Kersenfeest, Hoeksche Waard Jazz, MaasRock, Hoeksche Bierfest, DutchGlow en Sunglow Festivals, Spuidagen etc.

Initiatieven

Reacties zijn gesloten.