Winnaars Natuurlijk Ondernemen Hoeksche Waard-West

In de periode van eind maart tot eind juni is het traject Natuurlijk Ondernemen Hoeksche Waard-West geweest. Dit om initiatiefnemers van binnen en buiten de regio kennis te laten maken met de kansen die het gebied hen biedt.

Tot maandag 16 april jl. konden initiatiefnemers die mee wilden doen aan het programma hun initiatief inzenden voor Natuurlijk Ondernemen Hoeksche Waard-West. Uit alle inzendingen werden er zes initiatieven geselecteerd voor verdere ontwikkeling tijdens drie bootcamp dagen. Binnen Natuurlijk Ondernemen in Hoeksche Waard-West werden deze initiatiefnemers geholpen bij het verder ontwikkelen van hun initiatief en het versneld toewerken naar realisatie. Tijdens deze dagen gingen de initiatiefnemers aan de slag met het verrijken en valideren van hun concepten in de omgeving. Ook verkenden zij de samenwerkingsmogelijkheden met de organiserende partijen.

Deelnemers waren:Vers Hoeksche Waard, HW Events, Plattelandssafari van A. de Haas, J. v.d. Seijde met Thuis bij Teuntje, Vodatent en Woodys Housing.

Demonstratiemarkt op 28 juni

Op donderdag 28 juni vond de demonstratiemarkt van Natuurlijk Ondernemen Hoeksche Waard-West plaats in de Eendrachtshoeve in Zuid-Beijerland. Tijdens deze markt hebben de deelnemende initiatiefnemers van het programma zich gepresenteerd aan het publiek en toonden zij hun initiatieven op de daarvoor ingerichte markt. Initiatiefnemers, organisaties uit de Hoeksche Waard, belangstellenden, omwonenden, potentiƫle bezoekers en investeerders waren aanwezig.

Winnende initiatieven:

Het initiatief Vodatent van Job Schipper is de jurywinnaar geworden van Natuurlijk Ondernemen Hoeksche Waard-West en ontving daarmee een 1000 euro waardebon die hij kan gaan inzetten voor promotionele activiteiten en communicatiemiddelen bij de concrete uitvoering van zijn plan. Vodatent wil een glamping starten in de Hoeksche Waard. Glamping staat voor glamorous kamperen, een nieuwe vorm van kamperen die de laatste jaren steeds meer in populariteit toeneemt.
De publieksprijs ging naar Thuis bij Teuntje van Jolenta van der Sijde. Dit concept kreeg de hoogste waardering van het publiek. Thuis bij Teuntje wil een centraal meeting-punt zijn als recreatief hart van het gebied met eenvoudige horecavoorziening. Denk aan een pannenkoekenhuis met een terras aan het water, dat niet alleen recreatie biedt maar ook dienst doet als rustpunt voor bezoekers.

Vervolgstappen voor de regio

In vervolg op het programma Natuurlijk Ondernemen Hoeksche Waard-West werken alle deelnemende initiatieven verder aan de realisatie van hun plannen in samenwerking met alle betrokken partijen. Hoewel dit programma inmiddels is afgerond, zijn initiatieven nog steeds van harte welkom.

Dus heeft u een initiatief voor Hoeksche Waard-West/Spuimonding of ergens anders in de Hoeksche Waard?
Meld dit dan hier op de website!

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.