Initiatief recreatiegebied Swaneblake

Recreatiegebied Swaneblake

Initiatiefnemer Peter van ’t Wout:
“Ik zoek met mijn plan naar synergie met het dorp en met de leefbaarheid. Dat doe ik door het water naar binnen te halen, recreatiewoningen in het groen en zorgfuncties. Dat is het belangrijkste”

Initiatiefnemer Peter van ‘t Wout gaat een recreatiegebied ontwikkelen nabij Piershil. Centraal onderdeel in het plan is het herstel van de vaarverbinding tussen Piershil en het Spui met een nieuwe sluis. Hierdoor kan de waterrecreant gemakkelijker het dorp bereiken. Dat is de basis om verblijfsrecreatie in het groen te realiseren op deze locatie.

Van ‘t Wout wil een mooi park ontwikkelen met een lage woningdichtheid. Daarnaast bevat het plan watersportfaciliteiten en een nierdialysecentrum en ruimte voor natuurontwikkeling. De bedoeling is dat ook Salonzeilschip De Zeeland, een uniek en op minder validen aangepast charterschip, in Piershil komt te liggen.

Swaneblake biedt een versterking van de middenstand en de leefbaarheid in de gemeente Korendijk. Becijferd is dat er 45 directe en indirecte arbeidsplaatsen bijkomen door Swaneblake. Naast een aanzienlijke omzet op het vakantiepark zelf, is er ook een behoorlijk spin-off in de regio. De totale bestedingen worden geraamd op € 4.800.000,- Deze omzet impuls in de regio draagt bij aan de vitaliteit van het MKB in het gebied. In totaal is er met het plan een investering van 55 miljoen gemoeid. Een zorgscan naar vraag en aanbod in de regio wordt nog uitgevoerd ter onderbouwing. Verder is het plan klaar voor realisatie. Het hangt nu vooral af van de politieke besluitvorming.

Een actueel dilemma is de relatie tussen Swaneblake en het plan voor de plaatsing van windturbines in Korendijk. Peter van ’t Wout staat open voor samenwerking met bijvoorbeeld de initiatieven Open Haven in een Natuurlijke Delta van Wereldnatuurfonds / Havenbedrijf Rotterdam, Tiengemeten van Natuurmonumenten of de initiatieven van Hoekschewaards Landschap. Hij voelt zich verbonden met waardenketen Stromenland en de Tocht naar Tiengemeten.

Reacties zijn gesloten.