Initiatief Buitenplaats Land van Es

Buitenplaats Land van Es (Ora et Labora).

Als een artistiek, cultureel en sociaal centrum in de Hoeksche waard.

Initiatiefnemer Oscar de Visser:
“Je wilt dat de overheid met je meedenkt, maar niet op jouw plaats als ondernemer gaat zitten. Ik kan niet van tevoren helemaal uitspellen wat ik ga organiseren op Land van Es. Ik werk vanuit een visie en speel in op kansen, maar ik wil het wel meteen goed aanpakken.”

De voormalige boerderij Ora et Labora bij Strijen die na een ingrijpende restauratie in 2012 werd getroffen door brand wordt getransformeerd tot Buitenplaats Land van Es. Initiatiefnemers Conny Pols en Oscar de Visser willen hier, samen met een kring van professionals, bijzondere arrangementen aanbieden voor jongeren en jongvolwassenen. Kernwoorden in dit plan zijn: bezieling en verbinding. Dat volgt uit de visie: samen leven en verbonden zijn met de regio.

Regelmatig maken mensen (gratis) gebruik van de locatie, zolang er verbinding en verdieping is, is dat prima. De Visser wil Land van Es niet uitleveren aan activiteiten die niets te maken hebben met de bezieling en verbinding aan de omgeving.

Buitenplaats Land van Es wordt een plek waar je tot rust kunt komen en waar gewerkt wordt aan persoonlijke groei. Dat past helemaal bij het karakter van de Hoeksche Waard. Op het erf wordt in de toekomst een divers palet aan activiteiten aangeboden: van creatieve sessies, werken met je handen, lichaamsgericht werk, kunstexposities, seminars, coaching, het maken van muziek, het werken op het land en dagbesteding. Dit zal worden verzorgd door verschillende specialisten. Buitenplaats Land van Es biedt hiervoor straks de faciliteiten: kamers voor overnachting, grote schuren, een grote binnenplaats, ateliers en omliggende biologische permacultuur-tuin met hoogstamfruit, notenbomen en kleinfruit.

In 2014 is gestart met de verbouwing van de grote monumentale schuur tot centrale ruimte met in de nok enkele kamers. De Initiatiefnemers geloven in de kracht van (dag-, weekend- en week-) arrangementen en staan open voor samenwerking met andere initiatieven en ondernemers. Vlak in de buurt liggen de initiatieven Peerdegaerdt en Zorglandgoed Mariahoeve. De programma’s van de drie initiatieven sluiten goed op elkaar aan. Informatie over toekomstige activiteiten en projecten en gerealiseerde activiteiten/projecten worden de komende tijd op de website vermeld.

Een initiatief als dit, vinden De Visser en Pols, moet om te kunnen bestaan, wel meteen goed worden neergezet. Een plek in de waardenketen Kracht van het Ommeland biedt perspectief. Dit initiatief kan daarom nog ondersteuning gebruiken op het gebied van financiering, support van overheden en iedereen die gelooft in de kracht van dit project.

Voor een indruk en contact zie:
http://landvanes.nl

Reacties zijn gesloten.