Initiatief Landgoed Delta Hoeve

Landgoed Delta Hoeve

Initiatiefnemers Jan en Tineke Los – de Geus:
“Ik ben heel trots op deze mooie landgoedlaan, waarvan ik de bomen zelf heb geplant in de jaren 90. Kijk nu eens wat een mooi bos hier ontstaat.”

Dit initiatief beoogt een nieuwe bestemming voor een voormalige boerderij en de verdere ontwikkeling van een landgoed.

Delta Hoeve is een voormalige boerderij en al meer dan een eeuw oud. Het is gelegen aan de zuidrand van de Hoeksche Waard bij Nieuwendijk. In de jaren ‘90 besloot de initiatiefnemer om 70 hectare van de grond in te richten als productiebos met populier. In de loop der jaren is een gevarieerd bos ontstaan. In 2009 kreeg de initiatiefnemer toestemming om hierop een nieuw landgoed te ontwikkelen. Helaas kwam daar de crisis tussen. Tijdens de crisis was er geen markt voor landgoedwonen. 48 hectare bos zal daarom worden gerooid en 21 zal overblijven als landgoed. Hierop mogen 12 woningen worden ontwikkeld. De kavels en een deel van het bos zijn te koop voor deze ontwikkeling. Deze woningen komen te liggen in een uniek bos in de Hoeksche Waard.

Daarnaast wil Tineke Los de Geus een nieuwe bestemming geven aan de boerderij annex schuur. Hierin kan een zorgboerderij en hospice worden gerealiseerd, naar voorbeeld van een zorgboerderij aan de Dorpsstraat Zuid Beijerland. Voor dit initiatief is nog een plan nodig.

Deltahoeve is een kansrijke locatie in de zuidrand, vlakbij Nieuwendijk en de oversteek naar Tiengemeten. Dit initiatief vraagt enerzijds een koper/ontwikkelaar voor het landgoed en anderzijds een mooi plan voor een zorgboerderij. Waardenketen Tocht naar Tiengemeten of Stromenland zijn mooie coalities waar deltahoeve bij zou passen.

Reacties zijn gesloten.