Initiatief Thuis bij Teuntje

Initiatiefnemer: Jolenta van der Sijde

Jolenta wil een centraal meeting-punt realiseren als recreatief hart van het gebied met eenvoudige horecavoorziening. Hierbij denken we aan bijvoorbeeld een pannenkoekenhuis met terras aan het water, van waaruit de recreatieve mogelijkheden georganiseerd en gecoördineerd kunnen worden, maar dat ook dienst doet als rustpunt voor de bezoekers. (wandelaars en fietsers, zowel toeristen als ook de bewoners uit de directe omgeving die bijvoorbeeld een rondje met de hond wandelen)

Een aantal voorbeelden van activiteiten die van hieruit kunnen worden georganiseerd zijn:
• Kanoverhuur en/of suppen
• Boerengolf
• Boogschieten
• Startpunt voor wandel/]etsroutes (parkeergelegenheid & toilet)
• Kinderfeestjes
• Schilder workshops
• Wandelcoaching, paardencoaching
• Huifkar ritjes of ponyritjes
• Workshops jam maken, azijn maken, goudsbloemzalf maken

We denken hierbij aan een landelijk gebouw, dat ook zou kunnen fungeren als receptie voor de (seizoens-)woningen en centraal punt voor het beheer/toezicht van deze woningen.

Doel
Mijn persoonlijke doel is om een positieve bijdrage te kunnen leveren aan de ontwikkeling van het op de kaart zetten van het gebied waar ik al mijn hele leven naar tevredenheid woon. En dan natuurlijk ook met voldoende inkomsten om in mijn levensonderhoud te kunnen voorzien. Ik hiervoor nodig: samenwerking met bijvoorbeeld de mensen van HW Outdoor willen nieuwe kanoroutes uitzetten en zo zijn er meer (groepen)mensen die er voor kunnen zorgen dat er een activiteitenprogramma kan worden opgezet met een gevarieerd aanbod het hele jaar door.

Motivatie
Ik doe sinds enige jaren vrijwilligerswerk op de recreatieboerderij “De Kleine Duiker” in Barendrecht. Hier zie ik met eigen ogen hoeveel mensen profiteren van een ontmoetingsplek in de Zuidpolder met recreatieve maar ook educatieve taken over hoe er altijd in het gebied is omgegaan met de natuur. Ik heb altijd gezegd dat ik dit ook zo graag in mijn eigen omgeving zou willen realiseren.

Ambitie
Ik hoop hiermee een schakel te kunnen vormen tussen de toeristen die het gebied nog niet kennen en deze zoveel mogelijk informatie te geven, én de bewoners van Hoeksche Waard west die behoefte hebben aan voorzieningen met magnetiserende werking

Reacties zijn gesloten.