Initiatief Kunstbus

Kunstbus

Ankie Winkelman De Groot heeft een droom. Ze wil een voormalige schoolbus ombouwen tot De Kunstbus. Met behulp van de Kunstbus wordt kunst, cultuur en educatie naar de mensen gebracht waardoor kunst zeer laagdrempelig. Winkelman De Groot richt zich met name op Hoeksche scholieren en mensen met een lichamelijke beperking die niet zo maar naar een museum, of cursus kunnen gaan.

De bedoeling is om samen met de leerlingen te experimenteren met kunst (lesmateriaal: Kunst en Cultuur met Textiel, Recycle, Identiteit) of bestaande kunst van verschillende kunstenaars te presenteren aan de leerlingen en met elkaar te bediscussiëren. Doormiddel van de Kunstbus komen Leerlingen op een lichtvoetige manier in aanraking met het fenomeen kunst. Het project verbindt partijen en die samenwerking is de basis voor economie. De Kunstbus zal een concurrentieloze en unieke verschijning zijn die regionaal en misschien wel landelijk de aandacht zal trekken.

Winkelman De Groot zoekt nog naar een geschikte bus. Ook wil ze eerst een netwerk bij scholen en andere partners opbouwen en zich oriënteren op de financiële en juridische kant. Laat die Kunstbus maar rijden. Wie doet er mee?

Reacties zijn gesloten.